Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Vlieg met TUI naar Suriname - Een vakantie Suriname en een vakantie Curaçao in één reis? Ja zeker! Met een vliegticket Suriname van TUI combineer je...
Culturele workshops in regenwoud Suriname - Echt kennis maken met de cultuur en natuur van het indrukwekkende binnenland van Suriname kan op Bergendal Resort. Het comfortabele...
TUIfly met Boeing 787 Dreamliner naar Suriname - Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers...
Emigreren naar Suriname [VIDEO] - Suriname is anno 2014 behoorlijk in trek als emigratieland. Dat bleek op de 18e EmigratieBeurs die op 8 en 9...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Verkoop uw huis of perceel via SuriTrade.com - Op SuriTrade, al sinds 1999 de Surinaamse marktplaats op Internet, kunt u zelf adverteren met gebruik van uw eigen foto....
Wonen in Suriname: House in a Bag - Er zijn verschillende modellen woningen die BEM sleutelklaar bouwt op uw eigen perceel. Het is alsof u naar ons toekomt,...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
De marktplaats voor ‘Werken in Suriname’ - Zoekt u geschikte kandidaten voor functies in Suriname? Dan bent u bij www.werkeninsuriname.nl op de juiste plek. Werken in Suriname...
Welkom op Suriname.NL - Welkom op Suriname.NL het online informatie platform waar u alles over Suriname kunt lezen. Suriname.NL heeft zich ten doel gesteld...
Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars - Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...
Percelen in Suriname vanaf 3.300 euro! - Grandioze actie op eigendomspercelen Zeitoenah Village (Jagtlust, Commewijne). BARSA Bazaar doet het weer: percelen van 18 euro per vierkante meter...
Werken in Suriname: nieuwe vacatures! - Vind jij Suriname een interessante plek om invulling te geven aan je ambities? Kijk dan snel op www.werkeninsuriname.nl voor een...
Verras vrienden of familie in Suriname met Suriekado! - Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Suriname? Via suriekado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale...
Suripop legende Powl Ameerali geeft concerten in Nederland - De legendarische singer/songwriter Powl Ameerali komt in maart naar Nederland voor vijf unieke theaterconcerten!  Begin jaren ’80 begon Powl zijn...
Fotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’ brengt voetbaltoppers stijlvol in beeld - Op vrijdag 25 mei vond de release plaats van het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar ‘Surinaamse Leeuwen’....
SuriToppers terug met nieuwe concerttour - In 2011 begon SuriToppers als eerbetoon aan het Surinam Populair Songfestival, maar het groeide al snel uit tot een groot...
“Waar ze kwamen scheen de zon, maar van binnen regende het vaak” - De nieuwe muziektheatervoorstelling Woiski vs. Woiski, van Orkater in coproductie met Bijlmer Parktheater, vertelt het schrijnende levensverhaal van Max Woiski...
Nederlander (49) en Surinaamse (18) doodgeschoten in Suriname - In Suriname zijn gisteravond een Surinaamse-Nederlander en een Surinaamse jonge vrouw doodgeschoten bij een tankstation in Paramaribo. Het gaat om...
Rappers SBMG plaatsen zonnepanelen in dorpen Suriname - De Surinaams-Nederlandse rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T) van SBMG, hebben afgelopen weekend het startsein gegeven voor...
Succesvolle vertegenwoordiging Suriname op de vakantiebeurs 2018 - Suriname wordt in de periode 9-14 januari a.s. wederom vertegenwoordigd door de SHATA, de Suriname Hospitality and Tourism Association. De...
Bescherm uw huis in Suriname met de Assuria Woonhuisverzekering - Wij bij Assuria weten dat uw huis in Suriname één van uw kostbaarste bezittingen is. Het is waarschijnlijk de grootste...

Kwaku Summer Festival 2014 wordt groots

Cultuur | Nieuws | Uitgelicht | Voorpagina

Kwaku Summer Festival is de nieuwe naam van het oude ‘Kwakoe festival’ dat sinds 1975 iedere zomer plaatsvindt in de Amsterdamse Bijlmermeer. In 2013 is het festival in de professionele handen gekomen van de organisatoren van het succesvolle Keti Koti Festival in Amsterdam, die het evenement onder de naam Kwaku Summer Festival een nieuwe impuls hebben gegeven. Deze organisatie, Kwaku Summer Festival BV, mag het dit jaar weer doen. Vincent Soekra, Ivette Forster, Frans de Vries en Jacco van Sandijk, de vier partners in het bedrijf hebben op dinsdag 25 maart 2014 op het Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost met stadsdeel voorzitter Tjeerd Herrema hun handtekeningen onder het contract gezet:

Kwaku Summer Festival 2014 wordt groots

“Dit wordt waarschijnlijk één van mijn laatste daden als demissionair stadsdeelvoorzitter, maar ik doe het met heel veel plezier, want de vergunningverlening voor Kwaku 2014 aan deze organisatie is unaniem door het bestuur gesteund. Het voorstel was gedaan op basis van de behaalde prestaties en de hele positieve evaluaties van het evenement. Deze mensen staken hun nek uit om het evenement op een andere manier te organiseren in 2013 en dat is goed bevallen. Er was een grote opkomst en er kwam ook nog een compliment van de burgemeester die zei dat Kwaku het belangrijkste evenement van Amsterdam is; daar kan je wel mee binnenkomen,” zegt Herrema.

Hij zegt ervan bewust te zijn dat de organisatie na de eerste prestatie nu veel waar te maken heeft, maar heeft er het volste vertrouwen in dat het zal lukken. “Kwaku is één van de iconische festivals geworden van Amsterdam Marketing. Zij hebben er een paar evenementen uitgepikt die zij iconisch vinden en daar is Kwaku er één van. Het staat in een rijtje naast Holland Festival en daar zijn we wel blij mee en terecht. Kwaku is Amsterdam, dat is de realiteit. Kwaku maakt Amsterdam mooi,” zegt Herrema. “Zuidoost staat inmiddels bekend als hét ‘evenementen gebied’ van heel Nederland”.

Kwaku Summer Festival BV partner De Vries is realistisch dat het tekenen van het contract slechts het begin van het zware werk aankondigde. “Dit betreft ook een verplichting naar ons toe; we moeten nog een keer zo hard aan de slag om weer zo’n goed festival neer te zetten. Je kan niet achterover leunen en denken het is gelukt, dus het zal wel weer lukken,”” zegt hij.

kwaku2014b
Het team van Kwaku Summer Festival

Forster vertelt dat het festival programma al vorm krijgt. “Naast de vele artiesten die zich aanbieden om op te treden zijn er ook veel maatschappelijke organisaties die willen meedoen, theatergezelschappen, Surinaamse vrouwen van de Bijlmer die Bigi Sma Dey willen terugbrengen en een jongeren programma,” zegt ze. Ze vertelt ook over de samenwerking met TopNotch die een “Tribute To” onderdeel zal organiseren met nummers van oude Surinaamse muziekiconen die vertolkt zullen worden door jonge Surinaamse en Nederlandse sterren. “Ik heb er heel veel zin in; als ik kijk naar wat mensen ons komen aanbieden word ik blij,” zegt ze, om er nog snel aan toe te voegen: “en voetbal natuurlijk.”

Soekra speelt daarop naadloos in met de aankondiging dat dit jaar het sportcomplex in het Bijlmer Park in zijn geheel zal worden gebruikt. “De senioren competitie is al bijna volgeboekt; de meeste teams hebben zich al aangemeld,” zegt hij. De mogelijkheid wordt bekeken om, in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Suriname, de Jeugd U-13 kampioenen uit Suriname naar Nederland te halen voor demonstratiewedstrijden hier. “We zullen competities hebben voor jongeren en senioren en er komt naar alle waarschijnlijkheid een team uit Engeland,” zegt Soekra.

Kwaku-Voorbeeld-voorpagina-202x300De partners kondigen ook officieel aan dat er dit jaar, speciaal voor Kwaku, een blad wordt geproduceerd. De eerste editie van Kwaku Tori magazine, waarvan 100.000 exemplaren zullen worden gedrukt, rolt in de laatste week van juni van de pers. “Wat een goed idee,” zegt Herrema. Hij wenst de organisatie succes toe: “De energie die ik hier voel zal bepalend zijn voor het festival. Dit is de ziel van Kwaku.”

Soekra zegt blij en trots te zijn dat hij en zijn partners het festival dit jaar weer in beheer krijgen. “We zijn hier zeker heel blij mee, vooral ook omdat het ons unaniem gegund is. Het is een beloning voor de prestatie van 2013. Vorig jaar hebben we de basis neergezet voor het niveau waar we naartoe willen. Het wordt nu nog beter,” belooft hij.

Kwaku Summer Festival 2014 barst los op 12 juli en duurt dit jaar 5 weken tot 10 augustus.